nl en de
0165 599 388 info@daza.nl
Menu

Wegloop systeem:

Mensen in verwarde toestand die ongemerkt hun woning of verpleeghuis kunnen verlaten, vormen een groot risico voor hun eigen gezondheid. Vaak is men niet meer in staat om zelfstandig de woning terug te vinden, met alle mogelijke gevaren van dien. Daza Opticare heeft een unieke en betrouwbare oplossing die helpt om dit soort incidenten te voorkomen. Dankzij deze oplossing hoeft u als verpleeghuis uw deuren niet meer te sluiten en voorkomt u een grote vorm van vrijheidsbeperking.

In de praktijk

De kracht van het systeem zit hem in de eenvoud van het product. Door middel van een detectiespot (aan het plafond of aan de muur), kunnen de “afsluitbare detectie tags” worden waargenomen. Deze tags worden bevestigd aan de persoon met dwaalgedrag. Komt de persoon met de tag binnen het bereik van de “Spot” dan zal deze direct een alarm versturen naar wie u wilt. Zo kunt u op een humane en eenvoudige manier voorkomen dat de persoon zelfstandig een ruimte verlaat.

RFID

Het systeem werkt met behulp van RFID. Door middel van radiogolven kan op afstand de tags worden waargenomen, hiervoor zijn GEEN batterijen in de tags vereist. Hierdoor voorkom je dat iemand toch onopgemerkt het pand verlaat vanwege een lege batterij.

Draadloze communicatie

Wanneer de “Spot” een Tag heeft gedetecteerd, zal deze direct draadloos een alarm versturen naar de Daza ontvangers. Op die manier kunt u als verzorgende snel reageren om te voorkomen dat iemand verdwaalt. Kortom: een unieke oplossing die u groot leed kan besparen

Alarmering naar Smartphone

De “Spot” kan worden gekoppeld aan het internet. Wanneer dit is gerealiseerd, kun je eenvoudig het volledige systeem beheren via de cloud. Met behulp van de Daza app kun je tevens alarmeringen ontvangen en verschillende logboeken raadplegen.

Interesse om de Spot uit te proberen?

Heeft u interesse om het wegloop systeem uit te proberen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We komen graag langs om het product aan u te presenteren.